Transport mașini Germania – România 

Ghidul Complet pentru Transportul Eficient pe Platformă

Transportul de mașini între Germania și România a devenit o necesitate crescută în ultimii ani, mai ales cu intensificarea schimburilor comerciale și a mobilității persoanelor între cele două țări. Fie că este vorba de repatrierea unui vehicul cumpărat din Germania, fie că trebuie să te muți din motive personale sau profesionale, alegerea celei mai bune opțiuni de transport mașini pe platformă este esențială. Acest articol îți va oferi toate informațiile necesare pentru a face o alegere informată și pentru a înțelege tot procesul de transport auto între Germania și România.

Ce înseamnă transportul de mașini pe platformă?

Transportul de mașini pe platformă se referă la utilizarea unor remorci speciale, cunoscute sub numele de platforme auto, care pot transporta una sau mai multe vehicule simultan. Această metodă este preferată datorită eficienței și securității pe care le oferă în transportul vehiculelor pe distanțe lungi.

De ce să alegi transportul pe platformă între Germania și România?

 1. Siguranță: Platformele specializate asigură că mașina ta este fixată și protejată corespunzător pe durata transportului.
 2. Cost-eficiență: Transportul mai multor vehicule simultan reduce semnificativ costurile per unitate.
 3. Rapiditate: Comparativ cu alte metode de transport, transportul pe platformă este adesea mai rapid, evitându-se problemele logistice asociate cu transportul individual.

Cum să alegi firma de transport potrivită?

Selectarea unei firme de transport pentru traseul Germania – România necesită atenție la câteva aspecte esențiale:

 1. Licențiere și certificare: Asigură-te că firma de transport este licențiată corespunzător pentru a opera în UE și că dispune de toate certificările necesare pentru transportul internațional de vehicule.
 2. Experiența și recenziile: Caută o firmă cu experiență în domeniu și verifică recenziile online pentru a te asigura de credibilitatea și fiabilitatea acesteia.
 3. Politicile de asigurare: Verifică ce tip de asigurare oferă firma în cazul unor daune produse mașinii în timpul transportului.
 4. Flexibilitate și servicii adiționale: Unele firme oferă servicii de transport „de la ușă la ușă”, ceea ce poate fi un avantaj semnificativ pentru confortul tău.

Pregătirea mașinii pentru transport

Înainte de a-ți trimite mașina pe platformă de la Germania la România, sunt câțiva pași de pregătire esențiali:

 1. Verificarea mașinii: Asigură-te că mașina este în stare de funcționare și nu are scurgeri sau alte probleme tehnice care ar putea complica transportul.
 2. Curățarea interioară și exterioară: O mașină curată va facilita o inspecție rapidă și eficientă la preluare și livrare.
 3. Documentele necesare: Ai la îndemână toate documentele necesare, inclusiv certificatul de înmatriculare, asigurarea validă și orice alte acte necesare pentru transportul internațional.

Costuri asociate

Costul transportului de mașini pe platformă între Germania și România poate varia în funcție de mai mulți factori:

 1. Distanța specifică: Costurile pot varia în funcție de locația specifică de preluare și livrare în Germania și România.
 2. Dimensiunea și greutatea vehiculului: Mașinile mai mari sau mai grele pot necesita costuri suplimentare.
 3. Serviciile suplimentare: Optiunile precum transportul „de la ușă la ușă” pot adăuga la costul total.

 

Transportul mașinilor între Germania și România pe platformă este o opțiune sigură, eficientă și cost-eficientă pentru cei care au nevoie să mute vehicule între aceste două țări. Alegerea unei firme de transport reputabile, pregătirea adecvată a vehiculului pentru transport și înțelegerea completă a costurilor și procedurilor implicite sunt esențiale pentru o experiență fără stres și pentru asigurarea securității vehiculului tău. Cu informațiile adecvate și o planificare atentă, poți fa

Alege sa iti transporti masina din Germania cu o companie de transport cu experienta, care iti asigura cele mai bune conditii. reNNen.ro este compania care iti ofera servicii premium de transport auto Germania la preturi avantajoase. 

Iti punem la dispozitie beneficii care iti vor asigura siguranta autoturismului tau pe toata perioada calatoriei fara nici un cost extra din partea ta. Alege data cand vrei sa aduci masina din Germania si rezerva un loc acum!

Phone icon
0735 814 340​
WhatsApp icon
Whatsapp